A+ A A-

Reisu-l-ulema održao predavanje i uputio ramazansku poruku pripadnicima MO i OS BiH

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović održao je 16.06.2015. godine predavanje u Domu OS BiH u Sarajevu, i tom prilikom uputio tradicionalnu ramazansku poruku pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Tradicionalnom obraćanju Reisu-l-uleme IZ u BiH prisustvovali su zamjenik ministra odbrane dr. Emir Suljagić, Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, pomoćnici ministra odbrane i uposlenici Ministarstva odbrane BiH, generali Oružanih snaga BiH, vojnici, podoficiri, oficiri i civilna lica na službi u OS BiH.
Uz zahvalnost pripadnicima Oružanih snaga BiH za njihov doprinos u očuvanju mira u svijetu, na pomoći civilima za vrijeme prošlogodišnjih poplava i ukupnom doprinosu na izgradnji Bosne i Hercegovine, Reisu-l-ulema Kavazović je naglasio značaj zajedništva svih naroda u BiH, jer je to, kako je istakao „garancija opstanka svih nas u BiH.”
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović je pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine čestitao nastupajući mjesec ramazan i u svojoj ramazanskoj poruci naglasio potrebu čuvanja naše domovine Bosne i Hercegovine, te očuvanja naše vjerske tradicije i njene posebnosti. „Vjerovati i činiti dobro” jedna je od ramazanskih poruka Vrhovnog poglavara IZ-e u BiH Husein-ef. Kavazovića, koji je još naglasio da je „obaveza pomagati slabe, bolesne i siromašne, jer se time potvrđuje naša vjera.”
Na kraju se prisutnima obratio i zamjenik ministra odbrane dr. Emir Suljagić, koji se zahvalio Reisu-l-ulemi što je nastavio dugogodišnju tradiciju predramazanskog druženja sa pripadnicima MO i OS BiH, i tom prilikom svim muslimanima, pripadnicima MO i OS BiH, čestitao predstojeće mubarek dane mjeseca ramazana.

  • 0101