A+ A A-

MIZ Kaljina: Proučen mevlud u Knežini

Dana 13.06.2015., u prijepodnevnim satima proučen je centralni godišnji mevlud u Selimijja džamiji u Knežini.

16-06-2015-06-mev-knez-1

Mevludu je prisustvovao veliki broj vjernika, njih oko dvije stotine. Većina njih su prijeratni stanovnici Knežine i okolnih mjesta koji se ovom prilikom svake godine okupljaju na svojoj rodnoj grudi.

Prisutne je poselamio i dobrodošlicu izrazio v.d. glavnog imama MIZ Kaljina, i ujedno imam ove džamije, Adil-ef. Okić. Posebno je podijelio svoju i radost svojih džematlija zbog prepune džamije vjernicima. Konstatovao je da to uliva povjerenje svim džematlijama i poglavito onima koji vode računa o džamijama i vjerskim aktivnostima na ovom području da je njihov rad prepoznat i da nije uzaludan. Podstakao je sve prisutne da ne zaborave ovaj kraj ni ubuduće.

Mevludski program su izveli: Sead-ef. Drinjak, imam u džematu Kaljina, sarajevski imami Mensur-ef. Salkić, hfz. Vedad-ef. Kasumović i Edib-ef. Avdić, zajedno sa mujezinom Begove džamije u Sarajevu, Amarom Efendićem, te šejhom Nijazom Džindom.

U ime muftije sarajevskog dr. Enes-ef. Ljevakovića, vjernicima se obratio njegov izaslanik, glavni imam MIZ Olovo, Esad-ef. Pepić, koji je vjernicima govorio o predstojećem mubarek mjesecu ramazanu i njegovim blagodatima. Značajno je naglasio i potrebu solidarnosti sa svim našim džematlijama na području manjeg bh. entiteta.

(www.muftijstvosaraj.com