A+ A A-

MIZ Tuzla: Prijem za najbolje polaznike mekteba i njihove muallime

Glavni imam tuzlanskoga Medžlisa hafiz Ahmed ef. Huskanović, organizirao je prijem za  djecu koja su na mektebskom takmičenju osvojila prvo mjestu u kategoriji Kiraet do 12 godina, Kiraet do 15 godina  i test znanja.

12-06-2015-05-tuz-rpij-pol-mek-1

Glavni imam hafiz Huskanović lično je čestitao jedanaestogodišnjem Harunu Omeroviću, iz mekteba Solina, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji Kiraet do 12 godina.

Vrijedi naglasiti da je Harun Omerović osvojio prvo mjesto i  u kategoriji Kiraet do 12 godina na nivou Muftijstva tuzlanskoga i na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BIH.

Prijemu kod glavnoga imama prisustvovala je i Selsebil Hasanbašić, učenica mekteba džamije Ševar-Kiseljak, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji Kiraet do 15 godina.

Lamija Spahić učenica mekteba džamije Kralj Abdullah također je prisustvovala prijemu kod glavnog imama. Lamija Spahić osvojila je prvo mjesto u kategoriji „test znanja“.

Hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam MIZ Tuzla, čestitao je Selsebil Hasanbašić i Lamiji Spahić na postignutim uspjesima na mektebskom takmičenju.

Nagrađenoj djeci hafiz Huskanović uručio je vrijednu hediju „Moja prva zbirka dova“.

Čestitka za zapažene rezultate

 Osim nagrađene djece prijemu kod glavnoga imama prisustvovali su i muallimi čija su mektebska djeca osvojila prvo mjesto na takmičenju – Ibrahim ef. Saletović, imam u džematu Solina, hafiz Edin ef. Peštalić – imam u džematu džamije Kralj Abdullah i  Muamer ef. Hasanbašić – imam u džematu Ševar-Kiseljak.  Prijemu je prisustvovao i  Alem ef. Alić – imam u džematu Simin Han, čiji je mekteb u ekipnoj konkurenciji zauzeo drugo mjesto.

Prvo mjesto u poretku mekteba osvojio je mekteb džamije Kralj Abdullah. Treće mjesto pripalo je mektebu džamije Ševar-Kiseljak.

Glavni imam hafiz Huskanović čestitao je muallimima i zaželio im da i u budućnosti ostvaruju zapažene rezultete i uspjehe sa svojom mektebskom djecom.

Na mektebskom takmičenju na nivou MIZ Tuzla, održanom krajem aprila u Behram-begovoj medresi, učenici su se pojedinačno takmičili u tri kategorije: Test znanja, Kiraet – uzrast do 12 godina i Kiraet – uzrast do 15 godina. Njihovi pojedinačni rezultati odredili su i konačan poredak mekteba u ukupnoj konkurenciji.

Džanan Ribić