A+ A A-

Bihać: Radionica za djecu i seminar za žene „Kroz ramazan do uspjeha“

Ženska edukativna organizacija Iskre je, u nedjelju, 7. juna, realizirala radionicu za djecu pod nazivom "Kroz ramazan do uspjeha" a u sklopu predramazanskog programa Medžlisa IZ-e Bihać "U susret ramazanu". Radionicu su uspješno održale trenerice Šemsa Duraković Zulić i Safeta Hammami. Kroz kvalitetnu predramazansku pripremu educirale su 42 djece osnovaca o uspješnom načinu planiranja vremena u ramazanu. Poseban akcenat su stavile na odnos prema roditeljima. Trenerice su upoznale djecu sa vrijednostima ramazana, važnosti i načinu pripreme za ramazan i na zabavan i kreativan način pomogle im da naprave pojedinačne planove. Na završnici radionice mali učesnici i učesnice pokupili su i prva priznanja za prisustvo uručenim im certifikatima.

Od 05.06. je počela realizacija ovog programa i već su održani: seminar za mlade, predavanje za žene, seminar za djecu i roditelje. Do 15.06. nas još očekuju: radionica za mlade, radionica za žene, tribina i završna "Večer Kur'ana i ilahija".

Predramazanski program "U susret ramazanu" organizira Medžlis IZ-e Bihać pod pokroviteljstvom grada Bihaća i gradonačelnika mr.sci. Emdžada Galijaševića.

Realizatori i partneri programa su Islamski pedagoški fakultet, Unsko-Sanski koledž, udruženja Život, CEI Nahla i ŽEO Iskre te džemati Brekovica i Mali Lug. Sponzorstvo su uzeli prijevoznik Prošić i market Neli.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u organizaciji, realizaciji, sponzorstvu i prisustvu našim zajedničkim aktivnostima.

  • radionica0radionica0

Seminar za žene “Kroz Ramazan do uspjeha”

Medžlis IZ Bihać u saradnji sa CEI Nahla Bihać, organizovao je jednodnevni seminar za žene na kojem je predavač i trener bila hfz. Hidajeta Mahalbašić. S obzirom da je porodica osnovna ćelija društva, a žena glavni programer aktivnosti unutar nje, fokus je stavljen na poduku žena kako da svoju ulogu i položaj iskoriste na najbolji način u svrhu ostvarenja zajedničkih i pojedinačnih ramazanskih ciljeva svakog člana porodice.