A+ A A-

Jajce: Okrugli sto „Zločin na području MIZ Jajce“

U ponedjeljak 01.06.2015. godine u salonu Doma kulture u Jajcu održan je okrugli sto pod nazivom „Zločin na području MIZ Jajce“. Okrugli sto se prožima kroz dvije manifestacije: „505. Dani Ajvatovice“ i „Spomen njima, po(r)uka nama“. Na početku je prisutne poselamio i uvodnu besjedu rekao glavni imam Medžlisa IZ-e Jajce Zehrudin ef. Hadžić, prof., koji naglasio važnost manifestacije kao i važnosti govora o zločinu.

Pored glavnog imama, o zločinu su govorili: prof. dr. Sulejman Topoljak koji je govorio o tretiranju zločina u islamskom pravu sa osvrtom na Palestinu, Damir ef. Peštalić-glavni imam MIZ Srebrenica koji je govorio o stanju u Srebrenici prije rata, kao i poslije agresije na BiH i g-din Samir Kesten koji je govorio o zločinu na području Medžlisa IZ Jajce sa posebnim akcentom na zločin u Jezeru.

Na kraju se glavni imam MIZ Jajce zahvalio učesnicima na izlaganju, kao džematlijama koji su došli da slušaju predavanje o zločinu. Nakon predavanja druženje je nastavljeno u restoranu „Fontana“.

(www.mizjajce.com)

  • 0101