A+ A A-

Raznovrstan tekstualni sadržaj u novom broju Preporoda

preporod-ngNovi broj islamskih informativnih novina „Preporod“, koji je danas izašao iz štampe, donosi opširan izvještaj sa pete manifestacije „Dani vakufa“, te sedmog foruma o vakufskim pitanjima koji se održao u Sarajevu. Također, novinar Preporoda je pratio Skupštinu Udruženja ilmijje i zabilježio najznačajnije dijelove iz rasprava na Skupštini na kojoj je reizabran Mensur ef. Pašalić za predsjednika ovog Udruženja.

Proteklih dana održane su dvije hafiske dove, Hamzi Išeriću i Hasibu Memiću, na kojima su prisustvovali novinari Preporoda i podijeli radost njihovog ličnog ali i uspjeha cijele Zajednice. Preporod predstavlja izuzetan uspjeh i hrabrost žena Bošnjakinja na području Zvornika koje su, unatoč tome što su izgubile muške članove svojih porodica, pokazale požrtvovanost vrijednu divljenja.

Pored redovnih rubrika Muftijin stav, Glas imama i Iz dnevnika imama, u Preporodu se može pročitati reportaža o Medžlisu IZ Srebrenica, putopis tragovima Evlije Čelebije, te mnogi drugi zanimljivi tekstovi, analize i sadržaji iz Islamske zajednice.

Novi broj Preporod svojim čitaocima poklanja Ramazansku vaktiju.

Preporod je također dostupan i na kioscima širom Bosne i Hercegovine.