A+ A A-

Novo iz El Kalema: U prodaji knjiga „Lomače i zastave“

29-05-2015-06-prom-knjig-lom-zas-1U izdanju El-Kalema u prodaji se nalazi knjiga „Lomače i zastave“ autora mr. Mehe Šljive.

Trideset i četiri teksta koja tvore sadržaj ove knjige bave se različitim temama iz života, rada i djelovanja Islamske zajednice, širim bosaskoherecegovačkim kulturnimm, socijalnim i političkim događajima, kao i problemima zloupotrebe islama u globalnim razmjerama. Tekstovi su zapravo kolumne koje je autor – tada glavni i odgovorni urednik Preporoda – objavljivao u listu Preporod u periodu od 15. aprila 2013. do 1. aprila 2015. godine.

Iako autorova stajališta nisu i službena stajališta Rijaseta o pitanjima koja su tretirana u knjizi, ona na neki način izražavaju generalni stav Bošnjaka o njima, uz svu njihovu različitost i raznolikost. Autor je svoje stavove uvijek potkrepljivao jasnim argumentima i iznosio ih svima razumljivim jezikom. Svaka pojedina kolumna predstavlja jedno pažljivo intelektualno promišljanje i etičko opredjeljivanje o predmetu koji se tretira, pa je ova knjiga i svojevrsni svjedok vremena koje je zahvaćeno u njoj, i aktivni sudionik u njemu.

Knjigu možete kupiti u putem internet u web-shopu El-Kalema: http://www.elkalem.ba/lomace-i-zastave