A+ A A-

Dan vakifa obilježen u prijedorskom džematu Donja Puharska

Dana 15.05.2015.god. u džematu Donja Puharska, MIZ Prijedor, nakon akšam-namaza, obilježen je ovogodišnji DAN VAKIFA. Ovu priliku je džemat iskoristio da podijeli VAKUFNAME i ZAHVALNICE ovogodišnjim vakifima u ovom prijedorskom džematu.

18-05-2015-07-d-v-dp-prij-1

Zahvalnice za udijeljena sredstva do 1.000 KM su dobili:

1. Džafić Hamdija

2. Džafić Medžid

3. Vukalić Juskan

4. Bašić Hamdija

5. Merdanović Uzeir i Rifa.

A vakufname su dobili:

1. Kararić Husein i Zinurka

2. rah. Kapetanović Fuad

3. Bosnić Zijad i Fadila

4. Bosnić Muharem i Mevla

5. Delkić Feriz

6. Muslimović Mirzet

Na početku programa se obratio džematski imam Armin ef. Mejrić nakon čega se proučio jasin i tevhid pred duše svih rahmetli vakifa ovog džemata. Ovom programu su prisustvovali i glavni imam medžlisa Prijedor, Husein ef. Velić, koji se obratio na kraju ovog programa i udijelio vakufname vakifima, kao i Amir ef. Spahić iz džemata Ćela.

Na kraju tevhida su kraće sure proučila mektebska djeca, koja su time željela pokazati svoju zahvalnost onima koji su ulagali svoj imetak u ovaj džemat. Ovu djecu je novčanom hedijom nagradio Muslimović Mirzet i paketićima Delkić Dženadin.

Gospodara molimo da sve vakife nagradi lijepim džennetom, da one koji su ove godine dobili vakufname i zahvalnice nagradi Svojom nagradom, da onima koji imaju sredstva a nisu postali vakifi ovog džemata podari uputu da sljedeće godine dobiju ovo priznanje, da onima koji nemaju sredstva a imaju želju poveća nafaku kako bi mogli postati vakifi ovog džemata. AMIN.