A+ A A-

Održan kviz „Želim biti najbolji“ u džematu Hidaje u Minhenu

„….i neka se natječu oni koji se hoće natjecati!”

 (Kur´an, sura Al-Mutaffifin, ajet 26.)

Kao jedna od redovnih aktivnosti našeg džemata, u nedjelju, 10. maja 2015. godine, u prostorijama džemata Hidaje u Minhenu, održan je kviz vjerskog sadržaja pod nazivom „Želim biti najbolji“.

U kvizu je učestvovalo ukupno deset grupa sa po tri izabrana predstavnika, a posebnost po kojoj se ovogodišnji kviz odlikuje je učešće i najmlađih članova mektebske nastave (predškolska grupa) što se pokazalo kao veoma dobra odluka.

Prije takmičarskog dijela, voditeljica programa, mualima Monika Džinić poselamila je prisutne i uz nekoliko rečenica predstavila pojekat, te učesnicima objasnila pravila takmičenja.

Takmičenje su sačinjavale tri kategorije:

1.      Ko zna više

2.      Muka izbora i

3.      Ko je brži

Iako pitanja nisu bila jednostavna, učesnici su pokazali izrazito dobro znanje i veoma dobru pripremljenost što je u konačnici rezultiralo veoma dobrim rezultatima. Da je kviz protekaou pravoj takmičarskoj atmosferi govori i činjenica da je u nekoliko slučajeva došlo do neriješenog rezultata, nakon čega bi se pristupalo odlučujućem pitanju, gdje je osim tačnosti odučivala i brzina takmičara. Raznolikom oblasti kviza, osim takmičara, mogli su se okoristiti i svi prisutni što je još jedna od mnogih pozitivnih strana ovog konstruktivnog projekta.

Nakon završenog takmičarskog dijela uslijedilo je proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada. Takmičarima su uručene novčane nagrade i medalje (prvoplasirani takmičari odlikovani su zlatnom, a drugoplasirani srebrnom medaljom). Osim toga, svaka od grupa je takođe nagrađena i tortama koje su za njih pripremile vrijedne sestre džemata Hidaje. Druženje je nastavljano uz kahvu i kolače, te igru najmlađih sve do podne namaza. 

Ovom prilikom zahvaljujemo se našim vrijednim mualimama i mualimima na vidno uloženom trudu i radu, roditeljima djece, te svima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji ovog projekta. Posebno se zahvaljujemo sestrama koje su napravile raznolike i veoma ukusne torte, kao i svim prisutnima koji su uljepšali ovaj poseban događaj.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nam podari korisno znanje koje će biti vodilja naših djela.

A.R.

  • 0101