A+ A A-

Mostar: Predavanje u džematu Opine

15-05-2015-07-pred-most-iDžemat Opine, Medžlisa IZ Mostar, priredio je još jednu mjesečnu tribinu, u okviru svojih džematskih aktivnosti. Ovog puta gost-predavač tribine bio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. Prof. Tulek govorio je na temu "Kur'an kao vječna inspiracija".

U toku svog obraćanja naglasio je važnost učenja Kur'ana, pojasnio načine objave Kur'ana, te ulogu Kur'ana u životima vjernika, posebno kod mladih ljudi. U drugom dijelu predavanja hfz. Tulek osvrnuo se na vrijednosti hifza, odnosno učenja Kur'ana napamet, te popularnosti hifza na našim prostorima, posebno u današnje vrijeme. Ujedno je i pozvao mlade da se uključe u aktivnosti Centra za učenje Kur'ana Mostar, koji će i ovog ramazana organizovati kurs učenja kur'anskog pisma za sve one koji žele da u mubarek ramazanu nauče harfove i osposobe se za učenje Časnog Kur'ana.

Predavanje je pratio veliki broj džematlija, a ono je bilo prilika da Karađoz-begova medresa nastavi saradnju sa džematima Hercegovine i tako doprinosi jačanju islama na našim prostorima.

M.M.