A+ A A-

Direktor prof. dr. Enes Karić uručio zahvalnice Hasanu Atliju

U povodu uspješno realizirane ekskurzije u Istanbul za najuspješnije učesnike Drugog takmičenja iz Sire, dana, 14. 05. 2015. godine, u 13.30, direktor Uprave za obrazovanje i nauku prof. dr. Enes Karić primio je Hasana Atlija, Savjetnika za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske i u ime Reisu-l-uleme uručio mu zahvalnice za podršku realizaciji Drugog takmičenja iz Sire.   

14-05-2015-18-ek-zah-1

Naime, Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uspješno je realizirala Drugo takmičenje iz Sire istovremenim testiranjem 5208 prijavljenih učesnika takmičenja identičnim testovima znanja na 23 lokacije, te obezbijedila 10 stipendija u iznosu od 1000 KM za najuspješnije učenike, a Diyanet Republike Turske je obezbijedio ekskurzije za 40 najuspješnijih učenika takmičenja i njihove profesore iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sandžaka (Srbije).  

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku, prof. dr. Enes Karić, danas se Hasanu Atliju zahvalio na podršci koju je Diyanet dao ovom velikom i značajnom projektu i uručio mu zahvalnice Reisu-l-uleme za: 

- Predsjedništvo vjerskih poslova (Diyanet) Republike Turske 

- Vakufsku direkcija Predsjedništva vjerskih poslova (Diyanet) Republike Turske 

- Istanbulsko muftijstvo; i

- Hasana Atlija lično.

N.H.