A+ A A-

Završena Mektebska olimpijada Medžlisa IZ Jajce

U subotu, 09.05.2015. godine, završena je tradicionalna mektebska olimpijada na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Discipline u kojima su se takmičari takmičili su slijedeće: nogomet, odbojka, između dvije vatre i atletika. Učešće su uzele mekteblije svih džemata sa područja Medžlisa IZ Jajce.

Pobjednik u disciplini nogometa uzrasta do 5 razreda je ekipa džemata Vlasinje, dok je pobjednik u disciplini nogometa uzrasta do 9 razreda ekipa džemata Šibenica. Prvo mjesto u odbojci osvojila je ekipa džemata Lupnica, dok je prvo mjesto između dvije vatre osvojila ekipa džemata Bučići. U atletskim diciplinama prvo mjesto u trčanju na 100 m za muškarce osvojio je Lehić Isak iz džemata Lupnica, dok je u u trčanju na 100 m za djevojčice osvojila Turanović Mubina iz džemata Kuprešani. U disciplini skok u dalj prvo mjesto osvojio je Lehić Isak iz džemata Lupnica, dok je pobjednik u disciplini štafeta 4x100 m kombinovano, džemat Lupnica.

Pobjednicima su uručene nagrade, medalje i pehari. Na kraju mektebske olimpijade takmičarima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić, prof., koji je prisutne poselamio, čestitao pobjednicima i svim učesnicima olimpijade, te proglasio ovogodišnju olimpijadu zatvorenom. Na kraju ističemo da se takmičenje odvijalo na tri lokacije: stadion „Mračaj“, sala O.Š. „Berta Kučera“ i u sportskoj dvorani Jajce. Zahvaljujemo se odgovornim koji su ustupili, bez novčane naknade, spomenute prostore za održavanje mektebske olimpijade.

Amel Aganović

  • 20150509_104514551_iOS20150509_104514551_iOS