A+ A A-

Muftija zenički posjetio medžlise IZ Teslić i Doboj

U subotu 09. i nedjelju 10. maja 2015. godine muftija zenički posjetio je medžlise Islamske zajednice Teslić i Doboj.

Na području Medžlisa IZ Teslić muftija je u pratnji glavnog imama i predsjednika posjetio džemat Kamenica gdje se susreo sa imamom, članovima džematskog odbora i džematlijama ovoga džemata.

Na području Medžlisa IZ Doboj muftija je, zajedno sa glavnim imamima medžlisa IZ Doboj, Zenica, Tešanj i Zavidovići i predsjednikom MIZ Doboj, posjetio džemat Grapska, gdje je prisustvovao manifestaciji „Sjećanje na 10. maj 1992. godine“ povodom stradanja Grapske i sjećanja na 104. grapska šehida. Tom prilikom, u džamiji džemata Grapska, organiziran je tradicionalni mevludski program koji su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

U neposrednim kontaktima sa džematlijama navedenih džemata muftija se interesovao za stanje na ovom području u kontekstu događanja u vezi sa hapšenjima povratnika Bošnjaka na ovom području.

Muftija zenički, između ostaloga, ukazao je na obavezu države da obezbijedi sigurnost povratnicima, da spriječi širenje straha i nepovjerenja, te je pozvao prisutne da grade međusobno povjerenje, slogu i jedinstvo.

  • 0101