A+ A A-

Održana skupština IZB u Norveškoj

U subotu, 9. maja 2015. godine, u prostorijama IZB u Norveškoj u Oslu održana je redovna godišnja skupština krovne organizacije. Pored delegata skupštine, kako je to već tradicija, istoj su prisustvovali i gosti ispred IZ-e u BiH i to mr. Mirsad ef. Kalajdzic - šef odjela za dijasporu Uprave za vanjska poslove i dijasporu, sekretar odjela Mirnes Lemeš kao i sekretar Rijaseta Mensur Karadža.

Nakon izbora radnog predsjedništva i usvajanja dnevnog reda prisutnima se obratio Mirsad ef. koji je zaželio uspješan i hajirli rad. Potom su izvještaje podnijeli glavni imam IZB Norveške Senaid ef. Kobilica, predsjednik IZB Norveške Adnan Osmičić te upravnik Dževad Mešan koji je podnio finansijski izvještaj.

Na ovoj skupštini je usvojen i novi statut IZB Norveške na kome se radilo vise od godinu dana, a koji ce svakako unaprijediti budući rad zajednice. Mensur Karadža je pojasnio prisutnima odnos Ustava IZ-e u BiH, budućeg pravilnika o radu u dijaspori kao i statuta zajednica u dijaspori što je značajno olakšalo samu raspravu kao i usvajanje statuta. Također, skupština je raspisala izbore za sve nivoe vlasti u strukturama IZB Norveške koji ce se sprovesti krajem ove godine.

Nakon rasprave o svim tačkama dnevnog reda, Zekerijah ef. Jašarević je učenjem dove završio skupštinu.

  • 0101