A+ A A-

Mektebski malonogometni turnir u Prijedoru

Stadion u Bišćanima u istoimenom džematu bio je prepun dječje graje i na jedan dan opravdao svrhu zbog čega je i napravljen. U organizaciji Medžlisa iz-e Prijedor upriličen je mektebski turnir i jednodnevni izlet, u nedjelju, 3. maja, gdje su učešće uzele devet ekipa i to: Mekteb Čarakovo, Donja Puharska, Zecovi, Čaršija-Stari Grad, Čejreci-Ališići, Ljubija, Ćela, Bišćani-Hambarine i Rizvanovići-Rakovčani.

Na samom otvaranju glavni Imam prof. Husein Velić je naglasio cilj ovakvog druženja, gdje se ima za potrebu afirmirati druženje učenika iz različitih mekteba, i da ovo bude podsticaj za ubuduće da oni koji budu redovni u mektebu, imaće priliku i da idu na takmičenja ali i na ekskurziju koju organizuje Medžlis IZ-e Prijedor.

Nakon što je Glavni imam proglasio turnir otvorenim, ekipe su izvlačenjem podijeljene u tri grupe, dalje su prošli samo oni sa najbolje ostvarenim rezultatom.

Na kraju smo dobili i tri prvoplasirana mjesta. Treće mjesto osvojila je mektebska ekipa Bišćani-Hambarine (mektebi zbog nedostatka djece, koja igraju nogomet, bili su prinuđeni praviti fuziju sa drugim mektebom), drugo mjesto pripalo je mektebskoj ekipi Čejreci-Ališići, a kao pobjednik pehar su podigli učenici mekteba Ljubija. Pobjedničke pehare i Priznanja je uručio Glavni imam i poželio pobjednicima da i dogodine opravdaju status favorita, dok su ostalim ekipama uručene Zahvalnice za učešće na turniru.

U ovom svečanom ambijetu uručene su i Plakete za prva tri mjesta u ekipnom mektebskom takmičenju iz znanja koje je održano 19.aprila ove godine a to su: Prvo mjesto mekteb Donja Puharska, drugo mjesto mekteb Ćela i treće mjesto mekteb Bišćani. Medžlis IZ-e Prijedor je za ovu vjersko-prosvjetnu aktivnost obezbjedio užinu i osvježenje za sve učesnike na turniru i izletu.

Tekst/Foto: Omer Redžić

  • 0101