A+ A A-

U Bihaću održana tribina „Dokazi o istinitosti poslanstva Muhammeda, a.s.“

U okviru 6 serijala tribina pod motom „Snagom vjere do savršenstva duše“ koje udruženje „Život“ organizuje u suradnji sa Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću, gost predavač bio je prof. Abdullah ef. Mujić, svršenik medrese „Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu i islamskog fakulteta u Južnoafričkoj Republici, koji je govorio na temu „Dokazi istinitosti poslanstva Muhammeda a.s“.

Prema riječima prof. Mujića, postoji preko 1400 dokaza koji govore u prilog istinitosti poslanstva Muhammeda, a.s., a imam Bejheki je napisao 12 tomova na tu temu. Sam njegov život je bio dokaz njegovog poslanstva, često puta je Poslanik, a.s., bio gladan i žedan a nije tražio da se iko žrtvuje za njega, već se ponašao kao obični čovjek. Njegov odnos prema suprugama i djeci, komšijama i rodbini, prijateljima i neprijateljima dokazi su istinitosti njegovog poslanstva.

Na kraju je prof. Abdullah ef. Mujić skrenuo pažnju na značaj izučavanja života Božijeg Poslanika, a.s., posebice u današnjem vremenu kada ljudi nikad više nisu bili potrebniji slijeđenju njegovog primjera dobrote i praštanja koje je iskazivao prema svim ljudima.

F. Vojić

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/06-05-2015-03-trib-bih