A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Maglaj

U utorak 28. aprila 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović zvanično je posjetio Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

Tom prilikom, u pratnji glavnog imama Izudin ef. Kruške, muftija je posjetio džemate Kopice i Novi Šeher.

U džematu Kopice muftija se susreo sa članovima džematskog odbora i odbora za izgradnju džamije, koji su muftiju upoznali sa dinamikom realizacije projekta izgradnje nove džamije u ovom džematu koji je procijenjen na oko 900.000,00 KM.

Također, istaknut je veliki uspjeh džematlija ovoga džemata koji su svojim radom i vlastitim odricanjem u izgradnju džamije uložili oko 550.000,00 KM. Medžlis IZ Maglaj projekat je pomogao sa 200.000,00 KM, tako da je za završetak ovog projekta potrebno još oko 150.000,00 KM.

Na džamiji su u toku radovi na izradi termo fasade, ugradnji ulaznog portala u staklu, te izrada kamenog mimbera i mihraba.

Članovi građevinskog odbora zamolili su muftiju da uputi molbu Rijasetu IZ u BiH za organiziranje sergije, imajuću u vidu da je novošeherski kraj povratnički i da džematlije ovoga džemata nisu u mogućnosti sami završiti ovaj projekat.

Muftija se zahvalio na lijepom dočeku, čestitao na izgradnji džamije sa pratećim objektima, te izrazio spremnost da će u narednom periodu preduzeti određene aktivnosti u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Maglaj.

Nakon posjete Kopicama muftija je posjetio džemat Novi Šeher, gdje je klanjao podne-namaz, a nakon podne-namaza upriličena je posjeta porodici h. Sabrije i h. Raze Mulasmajić, vakifima i prijateljima Islamske zajednice.

  • 0101