A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ-e Cazin

U nedjelju, 19.aprila 2015. godine održano je mektebsko takmičenje Medžlisa IZ Cazin, za 2014/2015 mektebsku godinu. Takmičenje je održano u prostorijama medrese ''Džemaluddin Čaušević'' u Cazinu.

U izuzetno lijepom ambijentu Medrese i njenom vrlo ljubaznom osoblju koji vrlo rado stoji na raspolaganju ovakvim manifestacijama, najbolji polaznici mektebske nastave iz svih cazinskih džemata su došli da pokažu svoje znanje i na najbolji način predstave svoj džemat i svoj mekteb.

Ove godine konkurencija u svim kategorijama je bila izuzetno jaka i komisija je imale težak zadatak kako bi odabrali najbolje takmičare koji će predstavljati naš Medžlis na takmičenju na nivou Muftijstva bihaćkog.

Polaznici mektebske nastave cazinskih džemata odmjerili su svoje znanje u tri kategorije, i to: opće poznavanje islama, kiraet-mlađi uzrast, te kiraet-stariji uzrast.

Komisija imenovana od strane Medžlisa IZ-e Cazin pratila je i ocjenjivala rad takmičara, te nakon sumiranja rezultata u svim kategorijama proglasila je najuspješnije od njih.

U kategoriji Opće poznavanje islama, prvo mjesto osvojila je Fatima El-Karim, džemat Šturlićka Platnica, muallim Hasan ef. Nadarević.

Drugo mjesto pripalo je Kapić Zahidu džemat Ćoralići, muallim Nijaz ef. Ćoralić, dok je treće mjesto osvojio Kovačević Ishak džemat Šturlić, muallim Nisvet ef. Kovačević.

Prvo mjesto u kategoriji Kiraet – mlađi uzrast, osvojila je Hašić Sumeja džemat Stijena, muallim Sulejman ef. Hašić, drugo mjesto Mujakić Sumeja džemat Donji Grad, muallim Suad ef. Osmanagić, a treće mjesto pripalo je Tričić Ibrahimu džemat Šturlićka Platnica, muallim Hasan ef. Nadarević.

U kategoriji Kiraet – stariji uzrast, prvo mjesto osvojilo je Tričić Talha džemat Šturlićka Platnica, muallim Hasan ef. Nadarević, drugo mjesto Semanić Aldin džemat Slatina, mallim Ibrahim ef. Kovačević i treće mjesto osvojio je Pajić Tarik džemat Donji Grad, muallim Suad ef. Osmanagić.

Najuspješnijim takmičarima uručene su diplome i nagrade, uz želje da naš Medžlis dostojno predstave na nadolazećem mektebskom takmičenju na niovu Muftijstva.

Ostali takmičari obradovani su simboličnim poklonima.

Vjersko-prosvjetna služba Medžlisa IZ-e Cazin, srdačno se zahvaljuje na učešću svim polaznicima mektebske pouke, njihovim roditeljima i imamima, uz dovu Allahu dž.š. da ih sviju obilato nagradi za njihov trud i rad.

Emina Pehlić

  • eeee1eeee1