A+ A A-

Hatma dove u Tutnjevcu i redovna tribina

U petak, 03.4.2015. godine nakon akšam namaza upriličena je svečanost hatma dova polaznika mekteba za odrasle u džematu Tutnjevac, MIZ-e Srebrenik.

Nakon klanjanja akšam-namaza prisutnima se obratio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić, koji je izrazio svoje zadovoljstvo na velikom prisustvu vjernika. Istakao je da su svršenici hatmi odrasli ljudi, momci, te da su konstantno vezani za džamiju i džemat, a to potvrđuje njihova druga hatma, odnosno samo dvojica od njih osam čini prvu svoju hatmu. Prisutne je poselamio i glavni imam Refik ef. Hodžić, koji je u svom izlaganju istakao aktivnosti džemata Tutnjevac. Svečanost su uljepšali izvođači ilahija i kasida na čelu sa Davudom Mešanovićem, čiji su glasovi oplemenili duše prisutnih. Svršenici hatme proučili su nekoliko odlomaka iz Kur'ana, a predavanje je održao prof.dr. Zuhdija Hasanović, šef katedre hadisa na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. On je čestitao ovim momcima, te istakao važnost veze insana sa Kur'anom. Ovo je ujedno redovna tribina koja se već drugu godinu održava u ovom džematu prvog petka u svakom mjesecu.

Svršenici hatmi su: Kurtić Jasmin, Selimović Elvedin, Ahmetović Nermin, Osmanović Alija, Bajrić Jasmin, Kamenica Šaban, Selimović Elvir i Halilović Omer.

Molimo Allaha da nagradi sve prisutne, učesnike programa, džemat i imama džemata a posebno svršenike hatmi koji su nam priredili ugodne trenutke. Amin!

Damir Babajić

  • 0101