A+ A A-

Učenici Medrese „Džemaluddin Čaušević“ pobjednici takmičenja iz arapskog jezika

Dana 6. aprila 2015. godine Medresa „Džemaluddin Čaušević“ u Cazinu bila je domaćin 13. takmičenja iz arapskog jezika za učenike 4. razreda medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Takmičenje je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, uz učešće 21 takmičara i takmičarke iz sedam medresa.

07-04-2015-09-tak-ar-med-1

 

Najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji bili su:

1. mjesto: Adis Šečić, Behram-begova medresa u Tuzli,

2. mjesto: Sumeja Krkalić, medresa „Džemaluddin Čaušević“ iz Cazina, i

3. mjesto: Amna Jelovac, Karađoz-begova medresa iz Mostara.

U ekipnom plasmanu, najbolje rezultate su ostvarili:

1. mjesto: Medresa „Džemaluddin Čaušević“ iz Cazina, s ukupno osvojenih 84 boda,

2. mjesto: Behram-begova medresa u Tuzli, s ukupno osvojenih 77 bodova,

3. mjesto: Medresa “Osman-ef. Redžović” iz Visokog, s ukupno osvojenih 76,5 bodova.

Na kratkoj ceremoniji zatvaranja, nauspješnijim takmičarima u pojedinačnoj kategoriji dodijeljene su diplome i prigodne nagrade, te priznanja najuspješnijim medresama u ekipnom plasmanu.

Predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku Seid-ef. Eminović, uručio je prigodnu zahvalnicu Salih-ef. Derviću, direktoru Medrese Džemaluddin Čaušević i iskazao zahvalnost na podršci u realizaciji takmičenja, te čestitke na izuzetnim rezultatima koje je postigla Medresa na takmičenjima realiziranim ove godine. Iskazana je i opća zahvalnost menadžmentu, profesorima i učenicima medresa  na trudu koji su uložili tokom priprema i realizacije takmičenja iz jezičkog područja organiziranim za učenike četvrtih razreda medresa.