A+ A A-

Srebrenik: Amela i Mujo Hodžić dobili pristojne uslove za život

Amela i Mujo Hodžić iz Gornjih Moranjaka kod Srebrenika, uselili su u potpuno adaptirani stan kuće i to zahvaljujući dobrim ljudima.

Naime, poslije tri mjeseca uzastopnog rada okončana je humanitarna akcija na prikupljanju sredstava i opremanja stana za ovu porodicu. Džematski odbor džemata Gornji Moranjci,  na čelu sa predsjednikom hadži Dažeferom Smajićem i Muamer ef. Bećirovićem, prije tri mjeseca pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za opremanje sprata za ovu porodicu, koja je živjela u neuslovnom spratu kuće.

Za tri mjeseca sprat je savršeno opremljen i na današnji dan useljen.  Ovoj akciji odazvali su se mnogi kako iz BiH tako i dijaspore.

Predsjednik džematskog odbora hadži Dažefer Smajić je rekao:

''Krenuli smo pred Novu godinu u ovu akciju sa samo 500 KM, i evo za samo tri mjeseca, danas ćemo proučit  dovu za useljenje Muje i njegove porodice. U uređenje ovog stana uloženo je oko 10.000 KM.''

On se ovom prilikom zahvalio svim ljudima koji su učestvovali na bilo koji način u ovoj humanitarnoj akciji i zamolio Allaha dž.š. da im podari nagradu za njihova izdvojena sredstva.

Predsjednik Smajić se ovom prilikom želio posebno zahvaliti onima koji su sve vrijeme bili tu i koji su voodili ovu akciju, a to su: Muamer ef. Bećirović, te članovi džematskog odbora Zekib Sinanović, Sakib Hodžić, Haris Vehabović ali i vrijedne hanume Mejra Smajić i Zineta Sinanović.

Haris Vehabović

  • 11