A+ A A-

Aktivnosti Muftije sarajevskog

Susret sa članovima Sabora

U petak 27. marta 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković je upriličio susret  sa novoizabranim članovima Sabora Islamske zajednice u BiH sa područja Muftiluka sarajevskog.

03-04-2015-11-mu-sar-akt-1

Muftija je sabornicima uputio čestitke povodom njihovog izbora u Sabor Islamske zajednice u BiH, zaželivši im puno spjeha u radu.

Nakon što je ukratko, predstavio kandidate, upoznao ih je sa radom i planiranim aktivnostima Islamske zajednice u BiH i Muftijstva sarajevskog.

Podjetimo, u Sabor Islamske zajednice u BiH sa područja Muftiluka sarajevskog izabrani su: Mensur Malkić, Zehra Alispahić, Hasan Čengić, Jusuf Zahiragić, Amila Alikadić-Husović, Tarik Zaimović, Ismet Veladžić Amina Deljković, Velid Efendić, Edin Bukva, Sejad Zaimović, Mujo Kućanović i Kenan Bajrić.

Sastanak sa direktorom HO „Homan Appeal International“

U četvrtak  2. aprila 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković je u svom Uredu u Sarajevu primio direktora humanitarne organizacije Human Appeal  Internationala,  gospodina Razi al Munajeda. U pratnji direktora bio je dr. Jusuf Isa.

03-04-2015-11-mu-sar-akt-2

Direktor Razi je obavijestio muftiju Ljevakovića o projektima koje ova organizacija u Bosni i Hercegovini  već dugo implementira. Također, direktor je istakao, da je Human Appeal International, međunarodna humanitarna nevladina organizacija sa programskim zadacima i ciljevima: rad na području razvoja i humanitarne pomoći.

Muftija Ljevaković je upoznao goste o stanju i aktivnostima na području Muftiluka sarajevskog, zahvalio im se na posjeti, ali i na iskazanoj pomoći prilikom renoviranja Ureda muftije sarajevskog uručivši im zahvalnicu. 

(www.muftijstvosaraj.com