A+ A A-

Upravu za vjerske poslove posjetile predstavnice Asocijacije žena MIZ Kakanj

Danas se direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret ef. Abdibegović u svome Uredu sastao sa predstavnicama Asocijacije žena Medžlisa IZ Kakanj, predsjednicom Asocijacije Vlasto Elvedinom te Eminom Karzić. Današnjem susretu prisustvovao je i glavni imam Medžlisa IZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković.

02-04-2015-05-dir-abd-as-ze-kak-1

Predstavnice Asocijacije žena MIZ Kakanj upoznale su direktora Abdibegovića sa svojim radom i aktivnostima te ovom prilikom mu uputile poziv da prisustvuje manifestaciji „Proljeće srca mog“ koja će biti održana u nedjelju 05. aprila 2015. godine u organizaciji ove asocijacije.

- Manifestacija nosi ovaj naziv jer je naš rad zasnovan na edukaciji i učenju Kur`ana, a u vezi sa Poslanikovom a.s. dovom da Kur`an učini proljećem srca naših. To je već 10. godinu završnica naših godišnjih aktivnosti na kojoj se okupljaju sve naše saradnice i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine kao i druge saradnice s kojima smo imali kontakte u našem radu i van granica naše domovine, kazala je predsjednica Asocijacije Elvedina Vlasto.

Uz čestitke Medžlisu IZ Kakanj na podršci koju daje radu i aktivnostima Asocijacije žena ovog medžlisa direktor Abdibegović je rekao:

- Strategija unapređenja ženskog aktivizma i doprinosa žene u društvu će biti naš strateški plan. U odjelu „Brak i porodica“ Uprava za vjerske poslove posebno će se baviti i ženskim aktivizmom. Mi želimo da u svakom džematu bude prepoznata asocijacija žena muslimanki, isto tako i pri svakom medžlisu kao i muftijstvu. S tim u vezi, ako Bog da, u narednom periodu ponudićemo i program i plan rada sa ženama na nivou medžlisa i muftijstava, kazao je između ostalog direktor Abdibegović.

Na kraju sastanka direktor Abdibegović se zahvalio gošćama iz Asocijacije žena MIZ Kakanj na posjeti te rado prihvatio poziv da bude gost na ovogodišnjoj manifestaciji „Proljeće srca mog“.