A+ A A-

Sarajevo bogatije za još jednog hafiza

U subotu, 28. marta 2015. godine, u Sarajevu je u džamiji Kralj Fahd proučena hafiska dova još jednom mladom hafizu, hafizu Almiru Taletoviću.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio muhaffiz hafiza Almira Taletovića hfz. Alija ef. Rahman, imam džamije Kralj Fahd u Sarajevu i muhaffiz halki Kur`ana pri džamiji Kralj Fahd, koji je u kratkim crtama podsjetio na sam tok učenja i put kojim je išao mladi hafiz da bi stigao do svoga cilja.

Izaslanik Reisu-l-uleme na ovoj hafiskoj dovi bio je mr. hfz. Mensur ef. Malkić, glavni imam i hatib Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu. Hafiz Malkić je prisutnima prenio selame reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića te prisutne podsjetio na važnost učenja Kur`ana. On je također istaknuo i veliki uspjeh koji je Islamska zajednica postigla kada je riječ o učenju i memorisanju Ku`rana.

Svečanosti su prisustvovali i hatib džamije Kralj Fahd, Nezim ef. Halilović Muderris, te ataše za vjerska pitanja pri ambasadi KSA šejh Abdul-medžid Gajs koji  se ovom prilikom obratio prisutnima te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici na svemu što čini na očuvanju islama na ovim prostorima.

Na kraju vrijedi kazati da je hfz. Almir Taletović još jedan mladi hafiz među našim hafizima na koga će se ova vjera, narod i domovina u budućnosti moći oslonuti.

A.R.

  • 0101