A+ A A-

Održana Skupština MIZ Gradačac

U četvrtak 26. 03. 2015. godine održana je Skupština Medžlisa IZ Gradačac u sali nekadašnje Murat-kapetanove medrese. Skupštini je prisustvovalo 54 od 74 zastupnika. Radom Skupštine rukovodilo je radno predsjedništvo na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora MIZ Huseinom Jukanom koji je bio i predsjedavajući te dva dopredsjednika dr. Fadilom Imširovićem i Zijadom Mahmutovićem. Zapisničar je bio Osman Mehinović, a ovjerivači zapsinika  Adis ef. Mešić i Ibro Mešanović.

27-03-2015-07-sjed-miz-grad-1

Jednoglasno je usvojen dnevni red koji se odnosio na izvještaj o radu MIZ Gradačac u 2014. i planu rada za 2015. godinu te finansijskom poslovanju u 2014. i planu budžeta za 2015. godinu.  Nakon kraće diskusije i dodatnih pojašnjenja pojedinih budžetskih stavki od strane knjigovođe Osmana Mehinovića svi izvještaji i planovi rada usvojeni su jednoglasno.

Treba kazati da je finansijsko poslovanje Medžlisa u prošloj 2014. godini bilo pozitivno (u plusu 23.000 KM). U diskusiji su participirali: dr. Fadil Imširović, Zijad Mahmutović, Ševalija Đonlić, Admir ef. Fazlić, Ismet Sendić, Adem ef. Omerović, Safet ef. Brkić, Jusuf Ibranović, Ibro Mešanović, Elvedin ef. Kavazović, Edin Delić, Halil Turbić i dr. Skupština je usvojila nekoliko zaključaka koji će biti naknadno objavljeni.

U svom izlaganju predsjedavajući Skupštine Husein Jukan čestitao je zastupnicima na izboru, poželio uspješan rad i zatražio punu podršku i pomoć Izvršnom odboru MIZ u njegovom budućem radu. Naglasio je da se ne treba vraćati na ono što je prošlo i što je radio prethodni saziv Izvršnog odbora i Skupština Medžlisa koji su radili onako kako su najbolje umjeli. To je njihova odgovornost. Naša odgovornost počinje od dana kada smo izabrani u organe Medžlisa i nastojat ćemo unaprijediti i poboljšati stanje u svim oblastima djelovanja.

N.K.