A+ A A-

U Jönköpingu održana Skupština IZ Bošnjaka u Švedskoj

U subotu, 21. marta 2015. godine u gradu Jönköping održana je redovna izvještajna Skupština Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj u prisustvu 59 delegata iz 24 džemata, te svih članova Izvršnog odbora IZBUŠ. Skupštinom je predsjedavao predsjednik Džemata Borås Jasmin Fočo.

Na početku Skupštine delegatima su se obratili Hazim Avdić ispred „Merhameta“ Švedske, te Haris Delić ispred omladinske organizacije Bemuf.

U radnom dijelu Skupštine podneseni su izvještaji o radu i finansijama, kao i izvještaj Revizone komisije. Svi  izvještaji su usvojeni, nakon veoma konstruktivne diskusije.

U istoj atmosferi predstavljeni su i usvojeni plan rada i budžet za tekuću godinu.

Iako je ovo bila izvještajna Skupština, zbog povlačenja dvojice rezervnih članova Izvršnog odbora, na njihova mjesta izabrani su novi članovi.

Na kraju zasjedanja predsjednik IZBUŠ Mustafa-ef. Šetkić, u ime IZBUŠ, uručio je prigodan poklon Jasminu Foči u znak zahvalnosti za dugogodišnji angažman u Izvršnom odboru i uređivanje internet stranice, te se zahvalio Džematu Jönköping za gostoprimstvo i odličnu organizaciju.

I.K.

  • 0101