A+ A A-

Održana godišnja izvještajna Skupština Medžlisa IZ Jajce

 

Godišnja izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Jajce održana je u subotu 07. 02. 2015. godine u džamiji Esme Sultanije. Ovo je prva sjednica Skupštine u novom sazivu.

Članovima Skupštine dobrodošlicu je zaželio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin ef. Hadžić, kao i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Jajce Ramiz Meštrovac. Skupštini se odazvalo 30 zastupnika od ukupno 40, tako je bio zadovoljen kvorum da bi se Skupština mogla održati. Pored članova, Skupštini MIZ Jajce prisustvovali su: načelnik općine Jajce Edin Hozan, sabornik sa područja MIZ Jajce Nisvet Hrnjić, šejh Ramiz ef. Bećirović, predsjednik Ilmijje Abdurahman ef. Mujak te direktor MDD „Merhamet“ Jajce Latif Halaba.

Na dnevnom redu Skupštine bili su: Izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2014. godinu te Plan rada za 2015., Izvještaj Vjersko-prosvjetne službe za 2014. i Plan za 2015. godinu, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2014. godinu i Plan prihoda i rashoda za 2015. godinu. Svi izvještaji i planovi su usvojeni uz minimalne korekcije. Nakon usvajanja izvještaja i planova, glavni imam Medžlisa IZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić  dodijelio je hedije i priznanja: Huseinu Karagi za dugogodišnji rad i požrtvovanost za Medžlis Jajce, Abdurahmanu ef. Mujaku za najuspješnijeg imama u 2014. godini, Edinu Hozanu za uspješnu saradnju sa općinom Jajce, Nisvetu Hrnjiću za uspješan rad i Ramizu Meštrovcu novoizabranom predsjedniku Izvršnog odbora MIZ Jajce. Nakon uručenih nagrada prisutne su poselamili i zaželili sretan i hajirli rad načelnik općine Jajce Edin Hozan i sabornik Nisvet Hrnjić. Dovu je proučio šejh Ramiz ef. Bećirović.

Amel Aganović

  • 11