A+ A A-

Mujo ef. Kućanović postao magistar edukacijskih nauka iz oblasti pedagogije

Na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, 20. 02. 2015. godine, magistrirao je direktor Mješovite srednje škole „Musa Ćazim Ćatić“ u Olovu Mujo ef. Kućanović, profesor pedagogije. Tema magistarskog rada bila je„Identifikacija i prevencija mobinga među učenicima i nastavnicima srednje škole”.

25-2-2015-vij-kom-1

Komisija u sastavu: prof. dr. Milenko Kundačina, redovni profesor za užu naučnu oblast Metodologija istraživanja u odgoju i obrazovanju na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, predsjednik, prof. dr. Husejn Musić, vanredni profesor za užu naučnu oblast Didaktika i Metodika na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, mentor i prof. dr. Refik Ćatić, redovni profesor za užu naučnu oblast Pedagogija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici, član, ocjenili su rad izuzetno uspješnim i proglasili Muju Kućanovića, magistrom edukacijskih nauka iz oblasti pedagogije.

Mr. sc. Mujo (Rašid) Kućanović, rođen je 15. 06. 1979. godine u Sarajevu, općina Centar. Osnovno obrazovanje završava u Olovu, potom Medresu „Osman ef. Redžović“ u Visokom. Zvanje profesora pedagogije stiče na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Imao je zapaženo učešće na nekoliko domaćih i međunarodnih naučno-stručnih konferencija. Objavljivao je radove u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima na temu odgoja i  obrazovanja.

25-2-2015-vij-kom-2

Kao nastavnik islamske vjeronauke radio je u Općoj gimnaziji „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo i Osnovnoj školi “Senahid Bolić Bolo“ Olovo od 1997. do 2004. godine, a od 2004. godine radio je u Medžlisu Islamske zajednice Olovo kao imam džemata Milankovići i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Olovo u dva mandatna perioda. U periodu od 2008. do 2013. godine radio je na poslovima profesora pedagoške grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo, nakon čega je izabaran za direktora navedene srednje škole i na toj funkciji se i danas nalazi.

Član je Sabora IZ u BiH u mandatnom periodu 2014-2018 godina.Oženjen je i otac dvoje djece.


Esad ef. Pepić