A+ A A-

Muftija travnički primio delegaciju MIZ Donji Vakuf

U ponedjeljak, 26. januara 2015. godine, muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović je u svom uredu u Travniku primio predstavnike političkog i vjerskog života općine Donji Vakuf.

27-01-2015-04-mu-tr-del-dv-1

U delegaciji su bili glavni imam MIZ Donji Vakuf, Esad-ef. Slipac, načelnik općine Donji Vakuf gosp. Huso Sušić, direktor Doma zdravlja Donji Vakuf dr. Mlinarević Hamid, te dobitnik i nosilac ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", gosp. Rasim Palalić.

Na sastanku je  razgovarano o pripremama za predstojeće "Dane Ajvatovice", a gosti su tom prilikom, svaki iz svog domena, Muftiji iznijeli  svoja dosadašnja iskustva u organizaciji vjersko-kulturne manifestacije "Dani Ajvatovice". Muftija je sa svoje strane pohvalio njihov dosadašnji angažman i zahvalio im, te ukazao na to da će "Dani Ajvatovice" imati svoj kontinuitet i u narednom periodu uz određene dopune i osvježenja.

Pored navedenog razgovaralo se i o aktivnostima IZ-e, na području Muftiluka, a posebno o projektu centralizacije sredstava članarine na području medžlisa.

(www.muftiluk-tr.ba)