A+ A A-

Ured za bošnjačku dijasporu posjetili predstavnici džemata Voralrberg iz Austrije

Sarajevo, 30. decembar 2014. - Rukovodilac Ureda za bošnjačku dijasporu pri Upravi za vanjske poslove i dijasporu, Mirsad ef. Kalajdžić, primio je u radnu posjetu predstavnike džemata Voralrberg.

30-12-2014-06-ur-bd-1

Delegacija u sastavu Vekas ef. Haračić – imam, Begić Husein – predsjednik, Čehajić Fadil – blagajnik i Begić Kasim – koordinator izgradnje centra, upoznala je Mirsad ef. o trenutnim aktivnostima u džematu kao i fazama izgradnje islamskog centra ovog džemata čija je gradnja krenula od temelja, a koji će po svojoj funkcionalnosti i arhitektonskoj vrijednosti služiti na ponos Bošnjaka i svih muslimana koji žive na ovom prostoru.

Projekat islamskog centra koji je u izgradnji vrijedan je 2 miliona eura, a do sada uloženo preko 1,1 milion, od čega su polovinu obezbijedili vrijedne džematlije ovoga džemata. Osim mesdžida isti će sadržavati i druge prateće objekte za vjerske, kulturne i edukativne sadržaje.

Gosti su se zahvalili na dosadašnjoj saradnji i pruženoj podršci ovog Ureda, Rijaseta IZ-e u BiH i samog  Reisu-l-uleme upućujući i poziv za posjetu ovom džematu.

Mirsad ef. se zahvalio gostima na posjeti i na istinskom trudu koji ulažu u ovaj džemat kao i islamski centar kako bi Bošnjacima sa ovih prostora i budućim naraštajima olakšali vjerski život i bolju perspektivu za očuvanje islama i bošnjačke tradicije na ovom prostoru.