A+ A A-

Muftija zenički primio predsjednika Udruženja privrednika „Biznis centar“

U četvrtak 25. 12. 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je predsjednika Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj gosp. Senada Brku i potpredsjednika gosp. Šemsu Skopljaka, koji su u posjetu Muftijstvu zeničkom došli u pratnji glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašića i gosp. Zehrudina Kruške.

26-12-2014-01-priv-te-mu-ze-1

Nakon riječi dobrodošlice, muftija zenički prisutne je upoznao sa najvažnijim aktivnostima Muftijstva zeničkog, te je istakao da Islamska zajednica može biti ponosna na privrednike i džematlije Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, koji mogu biti primjer odnosa prema Islamskoj zajednici, ispravnoga odnosa prema državi i kontinuiranog aktivizma u društvu. Također, muftija se predsjedniku Udruženja zahvalio na pomoći koju su tešanjski privrednici pružili stanovništvu ugroženom u poplavama i klizištima, posebno u susjednim općinama Doboj i Maglaj.

26-12-2014-01-priv-te-mu-ze-2

Predsjednik Udruženja "Biznis centar" Jelah – Tešanj gosp. Senad Brka  upoznao je muftiju o Udruženju, aktivnostima i projektima Udruženja.

Na kraju, muftija zenički, u znak pažnje, privrednicima iz Tešnja poklonio je po jedan primjerak mushafa.