A+ A A-

Muftija zenički posjetio gradonačelnika Zenice

 

U srijedu 24. decembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, sa saradnicima, boravio je u zvaničnoj posjeti Gradu Zenica.

24-12-2014-02-mu-ze-zen-grad-01

Delegaciju Muftijstva zeničkog koju su, pored muftije, činili: mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, Muhamed Begagić, predsjednik IO MIZ Zenica, hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević, savjetnik muftije zeničkog i Edin Kavazović, sekretar Muftijstva zeničkog, primio je gradonačelnik gosp. Husejin Smajlović sa saradnicima.

Primaran povod navedene posjete delegacije Muftijstva zeničkog bio je uspostavljanje Grada Zenice i upis Zenice u listu evropskih gradova.

Nakon što je gradonačelniku čestitao usvajanje odluke kojom se uređuje uspostava, organizacija i funkcionisanje Grada Zenice, muftija zenički izrazio je zadovoljstvo što dobitnica prestižne nagrade ‘’Žena svijeta’’ za 2014. godinu, mr. Sabiha Husić, dolazi upravo iz ovoga Grada.

24-12-2014-02-mu-ze-zen-grad-02

Također, muftija se gradonačelniku zahvalio na ažurnosti administracije Gradske uprave u rješavanju zahtjeva Medžlisa Islamske zajednice Zenica, istakavši zadovoljstvo činjenicom da i ostali medžlisi na području Muftiluka zeničkog imaju slično iskustvo u matičnim općinama.

Gradonačelnik gosp. Smajlović muftiju zeničkog upoznao je sa važnijim projektima koji se realiziraju na području Grada Zenica, a posebno je izrazio zahvalnost Islamskoj zajednici za učešće u projektima pomoći stanovništvu ugroženom poplavama i klizištima.

Također, na sastanku se razgovaralo i o upravo završenim izborima u Islamskoj zajednici.