A+ A A-

Poziv na pretplatu Glasnika u 2015. godini

16-12-2014-03-glasnik-reklama-iUredništvo Glasnika Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputilo je poziv na pretplatu u 2015. godini. U pozivu se podsjeća da je Glasnik počeo izlaziti u januaru 1933. godine i da je danas jedna od najstarijih publikacija u Bosni i Hercegovini.

Dalje se navodi da je Glasnik vjerni registrator događaja, izazova i iskušenja kroz koja je prolazila Islamska zajednica u BiH, ali i napora koji su činjeni u odbrani islama, njegovih učenja, kulture i vrijednosti. U njemu su objavljivana službena akta Vrhovnog islamskog starješinstva, ali i radovi istaknutih autora: reisu-l-ulema, muftija, profesora, kulturnih radnika, imama. Glasnik je i danas prestižna publikacija. Osim službenog dijela, u njemu radove objavljuju eminentni domaći autori, a teme kojima se oni bave šarolike su, aktuelne i atraktivne, dostupne i najširem čitateljstvu. Snažno su zastupljene rubrike: Islamske teme, Aktuelne teme, Kulturna baština, Izazovi vremena...

Glasnik proširuje vidike i produbljuje znanje o islamu i islamskom pogledu na svijet.

Glasnik izlazi dvomjesečno, šest puta u toku godine.

Godišnja pretplata za Glasnik iznosi 30 KM.

Pretplata za 2015. godinu se može izvršiti u džematu ili na račun kod Vakufske banke dd Sarajevo na račun br.: 1602005500015065, sa naznakom: pretplata za Glasnik.

Uredništvo Glasnika Rijaseta Islamske zajednice u BiH