A+ A A-

Muftija zenički organizirao prijem za rektora, prorektore i dekane fakulteta zeničkog Univerziteta

 

U utorak 28. oktobra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici organizirao je prijem povodom nove 1436. hidžretske godine.

Prijemu su prisustvovali: rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževad Zečić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr. Darko Petković, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović, dekan Mašinskog fakulteta u Zenici doc. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Pravnog fakulteta u Zenici prof. dr. Enes Bikić, dekan Filozofskog fakulteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić, dekan Zdravstvenog fakulteta u Zenici prof. dr. Salih Tandir, dekan Politehničkog fakulteta u Zenici doc. dr. Sabahudin Jašarević, direktor BH Telecoma Direkcija Zenica dr. Fikret Brdarević, savjetnik muftije zeničkog za da'vetske aktivnosti prof. dr. Šefik Kurdić, savjetnik muftije zeničkog za mektebsku nastavu doc. dr. Esmir Halilović i glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

Nakon što se prisutnim zahvalio na dolasku, čestitao novu hidžretsku godinu i istakao poruke hidžre, muftija je u svojoj besjedi istakao važnost odgoja i obrazovanja, naglasivši da je prva poruka objave Muhammedu, a. s., bila imperativ: ''Čitaj, u ime tvoga Gospodara, Koji stvara''.

Također, muftija je apostrofirao da islam posebnu pažnju stavlja na etiku, podsjećajući prisutne na hadis Božijeg Poslanika, a.s., u kojem je rekao: ''Poslan sam da usavršim plemenita svojstva''.

Rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževad Zečić, u ime svih prisutnih, zahvalio se muftiji na pozivu, te ga upoznao o aktivnostima i projektima koji se realiziraju na Univerzitetu.

  • 0101