A+ A A-

Vakufska direkcija pomaže rad Narodne kuhinje “Stari Grad” Sarajevo

U prostorijama Narodne kuhinje „Stari Grad“ u Sarajevu je 12. septembra 2014. godine potpisan ugovor o saradnji između Narodne kuhinje i Vakufske direkcije Sarajevo. Ovim ugovorom će Vakufska direkcije narednu godinu dana finansirati nabavku hljeba za 1.100 korisnika usluga Narodne kuhinje „Stari Grad“.

16-09-2014-09-vd-nar-kus-sg-1

Nakon potpisivanja ugovora, direktor Vakufske direkcije dr. Senajid Zajimović je istakao da će Vakufska direkcija putem „Fonda za pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva“, a u saradnji sa firmom Sprind d.d. isporučivati 100 hljebova na dnevnoj bazi koji će koristiti Narodna kuhinja „Stari Grad“ za potrebe svojih štićenika.

Također, spomenuo je da uloga Vakufske direkcija i Islamske zajednice u BiH nije samo da brine o vakufskim i vjerskim pitanjima muslimana, nego je dužnost i obaveza, kako ovih institucija tako i svih drugih da pomažu i čine sve da olakšaju onima kojima je potrebna svaka vrsta pomoći. U ovim i sličnim aktivnostima nesebično nas pomažu prijatelji iz prijateljske nam države Kuvajt u saradnji sa ambasadom.  

Ambasada Države Kuvajt od svog početka, izgradila je dobre odnose sa Islamskom zajednicom u BiH i Vakufskom direkcijom i ovo je simbolično učestvovanje u pomoći, te se nada daljoj, jednako dobroj saradnji, istakao je na današnjem potpisivanju ugovora, predstavnik ambasade Države Kuvajt  g. Ahmed Aldouwelah.

Upravnica kuhinje „Stari Grad“ Zilka Šeta u svojoj izjavı zahvalila se Islamskoj zajednici na redovnoj pomoći i rekla je da je ova pomoć namijenjena, između ostalog i za pomoć punktu Narodne kuhinje "Stari Grad" u Tarčinu. Hrane, koliko sam ja primijetila, po općinama u Sarajevu ima i „previše“, ali ova rubna područja poput Tarčina , Trnova i Ilijaša nisu baš dobro zbrinuta. Evo želja mi je ispunjena, danas smo poptisali ugovor kojim ćemo olakšati rad punkta u Tarčinu, rekla je Šeta, te se nada da će do Nove Godine biti zbrinut i punkt Ilijaš.