A+ A A-

Muftija Dedović prvačićima podijelio školske torbe

Mostarski muftija Salem ef. Dedović danas je uručio školske torbe s priborom učenicima prvog razreda Osnovne škole „Mustafa Ejubović - Šejh Jujo“. Mostarsko muftijstvo je putem donacije osiguralo školske torbe za sve učenike prvih razreda na području Muftijstva koji nastavu pohađaju po federalnom nastavnom planu i programu.

16-09-2014-08-mu-mo-skol-1

 „Imamo lijepu priliku da obradujemo prvačiće donacijom koji smo realizirali u saradnju sa humanitarnom organizacijom „ Islamic Relif“, rekao je muftija Dedović.  Cilj podjele, kako je kazao, je simbolična podrška svim učenicima i gesta Islamske zajednice na početku nove školske godine. Ovim činom Islamska zajednica šalje i svojevrsnu poruku društvu i društvenim institucijama da treba afirmirati projekte koji su važni za porodicu. „Za nas ovaj vid podrške predstavlja vrijednu satisfakciju jer je ovaj gest sa radošću primljen kod roditelja i nastavnika. Važno je da u ovom vremenu, kada imamo problem sa natalitetom, ovakva inicijativa dolazi od strane Islamske zajednice“, zaključio je.

Donacijom školskih torbi i s priborom su obuhvaćena i djeca sa posebnim potrebama i djeca bez roditeljskog staranja na području Muftijstva.