A+ A A-

Travnik: Svečani ispraćaj muftije mr. Nusreta ef. Abdibegovića

 

U srijedu, 04. juna 2014. godine, u Uredu muftije u Travniku priređen je svečani ispraćaj dosadašnjeg muftije travničkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića.

Ispraćaj su upriličili Muftijstvo na čelu sa muftijom dr. Ahmed-ef. Adilovićem, te kolektiv Elči Ibrahim-pašine medrese na čelu sa direktorom mr. Dževdet-ef. Šošićem. U susretu gdje se emocije nisu mogle potisnuti svi prisutni su izrazili svoju zahvalnost muftiji Abdibegoviću na uvijek toplom i srdačnom prijemu, nesebičnoj pomoći i podršci u radu, kao i na svemu onome što je za svoga mandata učinio za Islamsku zajednicu, Medresu i Muftijstvo, zaželivši mu tom prilikom dobro zdravlje u budućnosti i nastavak uspješnog djelovanja na novoj poziciji. U ime Muftijstva prikladnu nagradu muftiji Abdibegoviću uručio je dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija travnički, a ispred kolektiva medrese, hedije je uručio, direktor te ustanove mr. Dževdet-ef. Šošić.

Muftija Abdibegović se zahvalio na ovom izuzetnom gestu, naglasivši da je uspjeh svih prisutni i njegov uspjeh, te da mu je bila čast i zadovoljstvo sarađivati sa ovakvim timom ljudi.

  • 0101

(www.muftiluk-tr.ba)