A+ A A-

Prvi put u Danskoj - pet hafiza na jednom mjestu

Džemat Saff u danskom gradu Odensi upriličio je majsko druženje sa pet hafiza iz BiH-e, u periodu od 23 – 26 maja 2014. godine. Hafizi koji su učestvovali u ovom programu su: Hfz. Bajro ef. Delić, hfz. Minel ef. Jazvin, hfz. Muamer ef. Kadrić, hfz. Vedad ef. Kasumović i hfz. Ammar ef. Bašić prof. Program je počeo u petak, 23. maja, sa džuma namazom i hutbom koju je predvodio hfz. Bajro ef. Delić a istu noć je upriličeno druženje uz ilahije i kaside uz predavanje koje je održao hfz. Muamer ef. Kadrić.

dzem-od-hafz-06-2014-1

U subotu, 24. maja održano je „Veče Kur'ana“ a to je ujedno bila i centralna svečanost povodom mubarek noći Mi'radža, kojoj je prisustvovao i glavni imam IZBD-e Nermin ef. Babić, koji se obratio prisutnima i čestitao džematu Saff Odense na čelu sa imamom Elmedin ef. Kadrićem na cjelokupnoj organizaciji, a svojim nadahnutim vazom prisutne je obradovao hfz. Ammar ef. Bašić prof. U nedjelju 25. maja upriličeno je druženje polaznika mektebske nastave sa hafizima, i predavanje na temu Vrijednost i značaj učenja Kur'ana i kur'anskog pisma, a istu noć se družilo uz ilahije i kaside i predavanje, a ponedjeljak je bio rezervisan za razgovor sa hafizima.

Džemat Saff je bio jako vrijedan i kada je u pitanju sakupljanje pomoći za mjesta koja su pogođena nevremenom u BiH. Prikupljeno je 129 327, 50 danskih kruna i jedan šleper humanitarne pomoći.

dzem-od-hafz-06-2014-2

Džemat Saff Odense i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima, tako da je u nedjelju 8. juna planirano omladinsko druženje sa Arminon Muzaferijom.

F.G.