A+ A A-

Akcija BKC u Frankfurtu i studenata FIN-a: 200 novih paketa za Posavinu

Povjerenje koje su studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu stekli u organiziranju humanitarnih aktivnosti za pomoć poplavama i klizištima ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine ostavilo je lijepe tragove u bh. javnosti a dobar glas čuo se i u našoj dijaspori.

Iako je započelo vrijeme ispita studenti nastavljaju svoje aktivnosti. Ovaj put povjerenje su im ukazale džematlije Bošnjački Kulturni Centar Frankfurt uplatom 5.000 eura što je približno 10 000 KM sa namjerom da pomognu ugroženom stanovništvu poplavljenih područja Bosne i Hercegovine. Od novca pristiglog na račun, studenti su kupili hranu, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, te sjeme i alat za obradu i čišćenje zemlje.

huma-akt-fin-bkz-28-05-2014-1

 

Napravljeno je više od 200 paketa koji  sadrže brašno, ulje, tjesteninu, rižu, so, šećer, sredstva za ličnu higijenu, deterdžent i dječije potrepštine. Ovu novu pošiljku od 200 paketa koji su kupljeni zahvaljujući humanosti džematlija iz Bošnjačkog Kulturnog Centra u Frankfurtu studenti  Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u petak, 30.5.2014. će distribuirati u Posavini, tačnije Odžaku, Orašju, Modriči i Brčkom.