Promo banner

A+ A A-

Akcija Medžlisa IZ Bihać za Žepče i Željezno Polje u vrijednosti od 30.000 KM

U cilju pomoći i olakšanja trenutnog stanja u područjima koja su pogođena poplavama, Medžlis IZ Bihać je organizovao humanitarnu akciju koja se odvija na nivou svih džemata. Prema riječima glavnog imama Mensura ef. Ćehića, akcia teče po predviđenom planu i prva tura od 3 tone pomoći, poslana je za Žepče i Željezno Polje u nedjelju rano.

„Obzirom da razne nevladine organizacije već danima provode akcije prikupljanja pomoći i da su građani već donirali značajna sredstva, možemo biti zadovoljni odzivom naših džematlija koji su i ovaj put pokazali spremnost da se solidarišu i pomognu svoje sunarodnjake. Radi se o prehrambenim namirnicama, odjeći, dekama i sredstvima za čišćenje i održavanje higijene, čija ukupna vrijednost iznosi oko 30. 000 KM“, kaže Ćehić.

Akcija se provodi u okviru 36 bihaćkih džemata i biće nastavljena tokom narednog perioda. Već se sprema i druga pošiljka za Sanski Most i Ključ, kojima je potrebna voda za piće, a iz Medžlisa ističu kako već imaju spremnih 700 litara vode a planiraju skupiti još toliko, te uz namirnice i ostale potrepštine tokom narednih sedmica organizovati drugi konvoj pomoći kojeg će poslati za S. Most i Ključ.

Fahrudin Vojić

  • 0101