Promo banner

A+ A A-

Cazin: Potpisan sporazum o bratimljenju Medrese „Džemaluddin Čaušević“ i Medrese „Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi“

Medresa „Džemaluddin Čaušević“ Cazin je u petak 23. maja 2014. godine imala nesvakidašnji događaj. Naime, tog dana potpisan je sporazum o bratimljenju između Medrese „Džemaluddin Čaušević“ Cazin i Medrese „Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi“ iz Istanbula. Sporazum su potpisali direktori medresa, g. Salih Dervić u ime Cazinske medrese i gospodin Džavit Erdem u ime Istanbulske medrese.

spor-caz-med-05-2014-1

Prema potpisanom sporazumu dvije medrese će jedna drugu pomagati  u sferi obrazovanja, sporta i kulture.

Potpisivanju sporazuma bili su prisutni i muftija bihaćki, Hasan ef. Makić, profesori Cazinske medrese, kao i načelnik Općine Cazin, g. Nermin Ogrešević.

Nakon potpisivanja sporazuma,  g. Džavit Erdem je u pratnji svoga domaćina direktoraSaliha Dervića obišao Cazinsku medresu.

Džumu namaz je predvodio muftija bihaćki Hasan ef. Makić, a nakon obavljenog namaza,  svim prisutnim se obratio g. Džavit Erdem. G. Erdem je istaknuo važnost ovog sporazuma za obje medrese, a kao zanimljivu činjenicu je naveo podatak da je Medresu „Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi“ završio i premijer Republike Turske, gospodin Tajip Erdoan, kao i sadašnji gradonačelnik Istanbula.

E.Lj.