Promo banner

A+ A A-

Još jedan konvoj pomoći poslat iz Mostara

 

Još jedan konvoj prikupljene hrane u organizaciji Merhameta i Medžlisa IZ Mostar u petak, 23. maja je poslat iz Mostara. Kako nam je kazao Osman Marić koordinator zajedničkih aktivnosti ovih institucija još uvijek građani Mostara donose hranu i spremni su pomoći ugroženom stanovništvu. Ovaj konvoj, naglasio je, za razliku od prethodnih otići će u centralni magacin Merhameta i IZ u Visokom. „Do sada su naši aktivisti i iz Merhameta i iz Islamske zajednice prikupljenu pomoć sami distribuirali na terenu i na taj način se sami uvjerili u razmjere katastrofalnih posljedica.

hum-akc-most-23-05-2014-1

Prema našim informacijama u ovom trenutku više nisu nužne takve humanitarne akcije i čini nam se najsvrsishodnijim da se humanitarna pomoć šalje u centrali magacin na Kaoniku kod Busovače odakle će prema iskazanim potrebama sa lokalnih nivoa biti raspoređena po terenu“, kazao je Marić.

U organizaciji Merhameta i Medžlisa IZ Mostar jučer je 50 volontera boravilo u Maglaj kako bi pomogli tamošnjem stanovništvu u raščišćavanju grada.

H.E.