A+ A A-

Sutra otvaranje obnovljene „Gazi Ferhad-begove medrese“

gazi-ferhad-begova-medresa-tesanjDana 19.05.2014. godine, Vakufska direkcija je uputila saopćenje za javnost, kojim odgađa planiranu manifestaciju "Dani vakufa u BiH", u periodu od 22. do 30.05.2014. godine, sa raznolikim i značajnim sadržajnim programima u Sarajevu, Tešnju i Foči.

U saopćenju se između ostalog kaže: "Vakufska direkcija smatra da je trenutno potrebniji angažman na pružanju pomoći stanovništvu koje je nastradalo usljed velikih poplava i to je jedini razlog što se odgađa ova tradicionalna i značajna manifestacija. O novom terminu održavanja javnost će biti blagovremeno obavještena. Vakufska direkcija apeluje na sve oni koji nisu pogođeni nedaćama, a u mogućnosti su pomoći, da se hitno uključe u pružanje najneophodnije pomoći i iskažu punu solidarnost s nastradalim.

Ovim putem se obavještava javnost da će se planirano svečano otvorenje temeljito rekonstruisanog objekta Gazi Ferhad-begove medrese za sjedište Medžlisa IZ-e Tešanj održati u petak, 23.05.2014. godine, sa početkom u 14,00 sati, u navedenom objektu, u skromnijem jednodnevnom programu u odnosu na trodnevni program koji bio planiran u okviru manifestacije "Dani vakufa u BiH".

(www.miztesanj.ba)