A+ A A-

Posjeta delegacije Univerziteta Kralj Saud iz Rijada Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

U zvaničnoj posjeti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu dana 14.5.2014. godine bili su profesori Univerziteta Kralj Saud iz Rijada, prof.dr. Abdulmuhsin et-Tuhajfi i prof.dr. Ibrahim er-Rejjes, u pratnji vjerskog atašea Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu, dr. Abdulmedžida el-Gajsa.

Sa dekanom Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu prof.dr. Ismetom Bušatlićem su razgovarali o oblastima moguće saradnje, upoznali se sa radom i rezultatima Fakulteta i programima međunarodne saradnje Univerziteta. Prof. Bušatlić je upoznao goste da se nastava na odsjecima islamskih studija brojnih evropskih univerziteta izvodi po nastavnom planu i programu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Upriličen je susret i razgovor sa predstavnicima studenata Fakulteta o načinima saradnje dvije institucije. Studenti su iskazali interes za upoznavanje saudijske kulture i običaja, organiziranju i mogućnostima studiranja u Saudijskoj Arabiji, reazmjeni studenata i profesora.

Prisutni su saglasni da treba čuvati i jačati veze sa obrazovnim institucijama zemljke u kojoj se nalaze Dva časna harema.

S.Ć.

  • 0101