A+ A A-

Aktivnosti zeničkog muftije

Profesori univerziteta ''Melik Saud'' kod muftije zeničkog

U utorak 13. 05. 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je profesore sa Univerziteta ''Melik Saud'' u Rijadu – Saudijska Arabija, prof. dr. Abdu-l-Muhsina At-Tuhajfija i prof. dr. Ibrahima Ar-Rejjisa.

mu-ze-akt-05-2014-1

Profesori Univerziteta ''Melik Saud'' u posjetu Muftijstvu zeničkom došli su u pratnji gosp. Abdulmajid Al-Ghaytha, atašea za vjerska pitanja Ambasade Saudijske Arabije u BiH, a prijemu su prisustvovali i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šukrija Ramić i sekretar atašea gosp. Adnan Maglić.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o uspostavi saradnje islamskih fakulteta u BiH i Univerziteta ''Melik Saud''.

Muftija je goste upoznao o vjerskom životu na području Muftiluka zeničkog.

Posjeta gradilištu džamije u Novoj Zenici

mu-ze-akt-05-2014-2Istog dana muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je u pratnji glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice posjetio gradilište džamije koja se gradi u gradskom zeničkom naselju Nova Zenica.

Džamija u Novoj Zenici gradi se u blizini stadiona Bilino Polje, a vrijednost ovoga projekta procijenjena je na cca 500.000 KM.

Vakif džamije u Novoj Zenici je Fikret Avdić sa svojom suprugom Dervišom i djecom Ajdinom, Kanitom i Tarikom. Fikret Avdić je uvakufio i stan za potrebe imama koji se nalazi u blizini mjesta na kojem se gradi džamija.

Gosp. Avdić upoznao je muftiju i glavnog imama sa dinamikom radova na džamiji.

Planirano je da se džamija stavi u funkciju u vrijeme mjeseca ramazana 1435. h. godine.