A+ A A-

Muftija zenički primio premijera ZE-DO kantona

mu-ze-del-ze-do-05-2014-iU ponedjeljak 12. maja 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Zeničko-dobojskog kantona koju su činili: gosp. Munib Husejnagić, premijer, gosp. Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine, gosp. Mirsad Mešić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i gosp. Senaid Begić, delegat u Domu naroda BiH i predsjednik Kluba zastupnika SDP u Skupštini ZDK.

Navedena delegacija u posjetu muftiji zeničkom došla je povodom reizbora na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2014-2019. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu.

Tokom ovog susreta premijer Husejnagić muftiju zeničkog informirao je o najznačajnijim aktivnostima Vlade ZE-DO kantona.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, ističući zadovoljstvo zbog spremnosti premijera i ostalih članova delegacije da pristupe rješavanju najozbiljnijih i najtežih problema našeg društva, ali, također, muftija je ukazao na činjenicu da je vlast zadužena da čuva državu, narod, te da iznalazi rješenja za zaposlenje, prije svega mladih ljudi.

mu-ze-del-ze-do-05-2014-2