A+ A A-

Doboj: Zamjenik reisu-l-uleme prisustvovao obilježavanju stradanja Bošnjaka Grapske

U prisustvu velikog broja vjernika, predstavnika vjerskog i društvenog života, u subotu 10. 05. 2014. godine, u Grapskoj kod Doboja, prigodnim programom obilježeno je sjećanje na 10. maj 1992. godine, a povodom stradanja i progona džematlija džemata Grapska i sjećanja na grapske šehide, ukupno njih 104.

zam-res-mu-ze-dob-05-2014-i

 

Tom prilikom, u džamiji džemata Grapska, organiziran je tradicionalni mevludski program koji su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Doboj. U okviru mevludskog programa prisutnim vjernicima obratili su se imam džemata Grapska Haris ef. Bečić, glavni imam MIZ Doboj mr. Bajro ef. Džafić, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić.

Muftija zenički u svojoj besjedi ukazao je na obavezu pamćenja i sjećanja na ono što nam se dogodilo u vrijeme agresije na BiH, na što nas posebno obavezuju 104 šehida Grapske.

Zamjenik reisu-l-uleme u svom obraćanju, između ostaloga, istakao je značaj povratka, čuvanja svoga ognjišta i vrijednosti šehida i njihovog šefa'ata.

zam-res-mu-ze-dob-05-2014-2