A+ A A-

Muftija zenički posjetio MIZ Teslić

 

U okviru obilježavanja 7. maja, Dana džamija, u četvrtak 8. maja 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Teslić.

Tom prilikom muftija je prisustvovao programu upriličenom povodom privođenja kraju radova na rekonstrukciji mesdžida u Sadikovićima, koji su dio džemata Marica.

Rekonstrukcijom mesdžida u Sadikovićima završava se rekonstrukcija porušenih objekata Islamske zajednice na području Medžlisa Islamske zajednice Teslić. Svečano otvorenje mesdžida u Sadikovićima planirano je za 21. juni 2014. godine.

Navedenoj svečanosti, pored muftije zeničkog, prisustvovali su i glavni imam MIZ TeslićDžafer ef. Gračić, glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Doboj mr. Bajro ef. Džafić, glavni imam MIZ Maglaj Izudin ef. Kruško, imami MIZ Teslić, kao i značajan broj mještana Sadikovića, Marice i okolnih džemata.

Nakon zajedničkog klanjanja podne namaza uslijedila su obraćanja glavnog imama MIZ Teslić i muftije zeničkog.

Dovu je proučio muftija zenički.

U okviru posjete Medžlisu IZ Teslić, muftija zenički posjetio je i džemat Marica, u kojem je rekonstruirana džamija čije je otvorenje planirano za narednu godinu.

  • 0000