A+ A A-

Muftiju Makića posjetio načelnik Općine Bihać

Dugogodišnji rad bihaćkog muftije Hasana ef. Makića rezultirao je produžetkom mandata na ovoj dužnosti. Tim povodom je načelnik Emdžad Galijašević posjetio muftiju Makića i čestitao mu na reizboru za novi mandat, zahvalivši mu se tom prilikom na angažmanu kojeg je dao u toku svog minulog rada na polju jačanja islamske zajednice i njenih obrazovnih ustanova na području Unsko-sanskog kantona u proteklih destak godina.

mu-ba-nc-bih-05-2014-1

„Mi imamo odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom u Bihaću, a ona se ogleda u podršci radu vjerskih službenika i obnovi vjerskih objekata. Kako bi nastavila tu saradnju Općina želi da u Kulen Vakufu obnovi rodnu kuću reisa Omerovića. Riječ je o velikom čovjeku i historijskoj ličnosti koja je udarila temelje Islamskoj zajednici  u našoj zemlji, te mu se na ovaj način želimo odužiti“ istakao je Galijašević tokom posjete.

Muftija Hasan ef. Makić se zahvalio načelniku Galijaševiću na posjeti dodavši da je njegov dugogodišnji rad nagrađen novim mandatom koji, prema njegovim riječima, nosi novu odgovornost i nove obaveze u razvoju i jačanju islamske zajednice u Bihaću.

Fahrudin Vojić