A+ A A-

Održana sjednica Savjeta Muftijstva banjalučkog

U ponedjeljak, 05. maja 2014. godine održana je 20. redovna sjednica Savjeta Muftijstva banjalučkog pod presjedavanjem muftije Edhem-ef. Čamdžića, na kojoj su analizirana protekla mektebska takmičenja i takmičenja iz vjeronauke u osnovnim i srednjim školama. Također, raspravljalo se i o pripremama za ramazan, kao i drugim aktuelnim pitanjima.

Sjednici je prisustvovao i novoimenovani muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić u pratnji direktora Agencije za certificiranje halal kvalitete Amira Sakića.

Muftija Čamdžić je ovom prilikom novoizabranom muftiji Kozliću izrazio dobrodošlicu i predstavio  članove Savjeta Muftijstva, te predstavio muftiju Kozlića članovima Savjeta Muftijstva. Muftija Kozlić se zahvalio na lijepim riječima dobrodošlice, upoznao se sa svim članovima Savjeta Muftijstva i izrazivši pritom nadu u podršku svom radu. Također, novoizabrani banjalučki muftija je kazao da se oslanja na muftiju Čamdžića i njegovo dosadašnje iskustvo istakavši da će u svom radu nastaviti ondje gdje muftija Čamdžić stao.

Ovom prilikom je muftija Čamdžić direktoru Agencije prof. Amiru Sakiću uručio seharu Ferhadije u znak zahvalnosti za sve što je učinio za muslimane Muftijstva banjalučkog. Pored toga, na sjednici je muftija Čamdžić novom banjalučkom muftiji uručio pozlaćeni ključ dobrodošlice, koji će ga simbolično podsjećati i kojim „ključem“ će izvršavati buduće poslove i obaveze.

sjed-sam-mu-ba-05-2014-1

sjed-sam-mu-ba-05-2014-2